Šumivé mošty Apibul

Šumivé mošty Apibul

Při tomhle pití se Vás na párty nikdo nezeptá, jestli jste těhotná. Pijí ho totiž všichni. Jemně perlivé mošty Apibuly z francouzské moštárny Coteaux Nantais jsou ručně lisované a pochází z jablek z biodynamických sadů, kde 45 let nepoužili žádnou chemii. Jsou ze 100%...

číst více
Vína z vinařství Torre Rosazza

Vína z vinařství Torre Rosazza

Torre Rosazza - oblast Colli Orientali (Friuli-Venezia Giulia) Vinařskou oblast Colli Orintali najdete ve východní části regionu Friuli - Venezia Giala, v blízkosti slovinských hranic. V lehce zvlěné krajině, která od východu obtáčí město Udine, vznikají tu již od...

číst více
Tady se rodí bílá vína z Torre Rosazza

Tady se rodí bílá vína z Torre Rosazza

Devadesát hektarů terasovitých vinohradů Torre Rosazza leží proslulé vinařské oblasti Colli Orientali. Vinice  se rozprostírají v nadmořské výšce od 100 do 250 m nad mořem, mají opukové a pískovcové podloží s vysokým podílem minerálů a klima je zde typické velkými...

číst více
Pomazánky značka “Moje Kredenc” 

Pomazánky značka “Moje Kredenc” 

Ať už jim říkáte chlebíčky, tapas nebo cicchetti veneziani, vždycky mají tyhle chuťovky jedno společné - zaženou hlad a udělají radost. Vyzkoušejte na ně naše domácí pomazánky. K výběru máme parmazánovou, se sušenými rajčaty a fetou, goudovou, z uzeného lososa,...

číst více
Obři z Gragnana

Obři z Gragnana

Neapolskému zálivu se přičítá začátek špagetového šílenství. Mánie dlouhých makarónů a špaget, která odstartovala v 19. století právě v Kampánii, rychle obletěla svět a kampánská "pasta secca" se natrvalo proměnila ve stálici na kulinářské obloze. Za svůj fenomenální...

číst více
Prosciutta a salami z Terre Ducali

Prosciutta a salami z Terre Ducali

Do sortimentu italských šunek a salámů jsme nově zařadili značku Terre Ducali z regionu Emilia Romagna. Prestižní výrobna už padesát let  dodává na místní trhy výborně prosciutta a místní masné speciality. Jejich výtečnou parmskou šunku si pro své kurzy a lekce vaření...

číst více
Pařížské makronky, co se rozpouští na jazyku

Pařížské makronky, co se rozpouští na jazyku

Už je to tady! Začali jsme si sami vyrábět makronky, ty nezapomenutelné francouzské laskonky z mandlové pěny, plněné ovocnou náplní, jemné, voňavé a návykové. Už jsme se naučili zelené (jablko), žluté (citron), růžové (malina), oranžové (pomeranč) a hnědé (káva). Jde...

číst více