Jedlí hlemýždi velcí (Helix Aspersa Maxima) pochází původem z Afriky a pro své výtečné maso si našli rychle cestu k labužníkům po celém světě. Ty, které u nás můžete nově ochutnat, jsou připraveni v silném hovězím bujónu se zeleninou a pochází z českých chovů.

Šneci v bylinkovém másle

Pro 2 osoby
Večeře ve dvou – šnečí a rychlá

Ingredience:

  • Šneci v hovězím bujónu se zeleninou (Snailex Delicatessen)
  • 100 g kvalitního másla (Échiré máslo)
  • 2 plné lžíce jemně nasekané petržele
  • 4 jemně nastrouhané stroužky česneku
  • 1 lžička brusinkového džemu
  • špetka chilli papriček nebo bílého pepře
  • sůl dle chuti

Postup:

Připravte si všechny ingredience a vetřete je do másla. Šneky vložte do omytých ulit a doplňte ochuceným máslem. Vše vložte do trouby rozehřáté na 220°C a zapékejte cca 5-7 minut, dokud se máslo nezpění.
Servírujte s bílým suchým vínem.