Luehders: Medvídci, zázvor i mátové tolary

Tenhle německý výrobce cukrovinek z Hamburku už více než 100 let výtečně vaří ovocné želé, kanduje zázvor a suší lékořici. Jeho ovocné kostičky zaženou stres, gumoví medvídci zlepší náladu a mátovými tolary se vykoupíte ze všech průšvihů. Čistě přírodní záležitost – žádná umělá barviva, žádné syntetické dochucování.

číst více

Rajčatové omáčky z Kampánie

Prémiové rajčatové výrobky od italského výrobce konzervované zeleniny La Fiammante z Kampánie, oblasti proslulé pěstováním rajčat prvotřídní kvality. V nabídce máme pomodori pelati (loupaná rajčata - vhodná pro přípravu tradičních rajčatových omáček), krájená rajčata...

číst více

Velikonoce po italsku

Tak jako my máme velikonoční mazanec, mají Italové svou velikonoční facacci. Do výšky kynutá buchta z nadýchaného sladkého těsta v typickém papírovém límci je již několik desítek let společně s moučníkem Colomba pasquale nejoblíbenějším italským velikonočním pečivem....

číst více

Mazance podle Kredence

Na velikonoční mazanec se tradičně zadělávalo těsto na Bílou sobotu, v  neděli, na Boží hod velikonoční, se pak mazanec nechával světil v kostele a svěcený se pak rozkrajoval na sváteční nedělní oběd.  Receptů, jak mazanec připravit, je spousta. Vyzkoušejte ten náš....

číst více

King Soba – Jak vydržet bez masa do Velikonoc

Přežít od Masopustu do Velikonoc bez masa je výzva. Zvládnout se to dá ale klidně i s fast foodem. Pohankové nudle a miso polévky od King Soba mají tolik proteinů, minerálů a vitamínů, že s nimi hravě vydržíte až do dubna.  Hlavní jídlo z nich navíc připravíte za 15...

číst více

Ochutnávky italských sýrů

V pátek 18. ledna a v sobotu 19. ledna si nenechte ujít ochutnávku italských sýrů v naší prodejně na Bělohorské a na Floře.  Testují se Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola dolce i piccante. Ochutnávky budou v pátek od 15–19 hod a v sobota od 14–18 hod. Parmigiano...

číst více

Marcona – takhle chutná mandle

Naše adventní překvapení. Španělské mandle odrůdy Marcona. Jsou "syrové", na rozdíl od California mandlí nepasterizované, navíc se pěstují tzv. na sucho, bez zavlažování. O co déle pak rostou, o to lépe chutnají. Jedna odrůda, tři příchutě - sůl, pálivá paprika,...

číst více