Luehders: Medvídci, zázvor i mátové tolary

Luehders: Medvídci, zázvor i mátové tolary

Tenhle německý výrobce cukrovinek z Hamburku už více než 100 let výtečně vaří ovocné želé, kanduje zázvor a suší lékořici. Jeho ovocné kostičky zaženou stres, gumoví medvídci zlepší náladu a mátovými tolary se vykoupíte ze všech průšvihů. Čistě přírodní záležitost – žádná umělá barviva, žádné syntetické dochucování.

číst více
Rajčatové omáčky z Kampánie

Rajčatové omáčky z Kampánie

Prémiové rajčatové výrobky od italského výrobce konzervované zeleniny La Fiammante z Kampánie, oblasti proslulé pěstováním rajčat prvotřídní kvality. V nabídce máme pomodori pelati (loupaná rajčata - vhodná pro přípravu tradičních rajčatových omáček), krájená rajčata...

číst více
Velikonoce po italsku

Velikonoce po italsku

Tak jako my máme velikonoční mazanec, mají Italové svou velikonoční facacci. Do výšky kynutá buchta z nadýchaného sladkého těsta v typickém papírovém límci je již několik desítek let společně s moučníkem Colomba pasquale nejoblíbenějším italským velikonočním pečivem....

číst více
King Soba – Jak vydržet bez masa do Velikonoc

King Soba – Jak vydržet bez masa do Velikonoc

Přežít od Masopustu do Velikonoc bez masa je výzva. Zvládnout se to dá ale klidně i s fast foodem. Pohankové nudle a miso polévky od King Soba mají tolik proteinů, minerálů a vitamínů, že s nimi hravě vydržíte až do dubna.  Hlavní jídlo z nich navíc připravíte za 15...

číst více
Ochutnávky italských sýrů

Ochutnávky italských sýrů

V pátek 18. ledna a v sobotu 19. ledna si nenechte ujít ochutnávku italských sýrů v naší prodejně na Bělohorské a na Floře.  Testují se Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola dolce i piccante. Ochutnávky budou v pátek od 15–19 hod a v sobota od 14–18 hod. Parmigiano...

číst více
Marcona – takhle chutná mandle

Marcona – takhle chutná mandle

Naše adventní překvapení. Španělské mandle odrůdy Marcona. Jsou "syrové", na rozdíl od California mandlí nepasterizované, navíc se pěstují tzv. na sucho, bez zavlažování. O co déle pak rostou, o to lépe chutnají. Jedna odrůda, tři příchutě - sůl, pálivá paprika,...

číst více