Loste Tradi-France je rodinná firma s více než stopadesátiletou historií a 11 pobočkami zaměřenými na výrobu tradičních francouzských regionálních specialit. Ve Francii patří mezi přední dodavatele masných výrobků pro specializované Deli obchody a řeznictví a v jejím portfoliu se nachází více než 1.200 kvalitních produktů.

V naší nabídce od nich nově najdete:

Sušené klobásky Picaloste

Sušené vepřové cca 40g klobásky dodávané v lýkovém koši. Výtečné k sklence dobrého vína a posezení s přáteli. Prodej u pultu.

Dušená francouzská vepřová šunka Excellence

Dušená šunka s kůží z francouzských vepřů té nejvyšší kvality marinovaná ve vývaru mrkve, mangoldu a aceroly, solená solí z Camargue a jemně zauzená na dřevě. Neobsahuje lepek, dusičnany, fosfátové směsi, želírovací látky, zvýrazňovače chuti a AZO barviva. Výrobní postup, francouzský původ a kvalitu surovin garantuje certifikát společnosti “Savoir-Faire Charcutier Français®”, která dohlíží nad výrobou tradičních francouzských delikates.

Kachní pěna s koňakem

Jemná, lahodně ochucená pěna z kachního tuku a kachních a drůbežích jater s koňakem. Pasterizovaná.

Husí rilletes

Z husího a vepřového masa a husího tuku (husa 83 %). Jsou chutné na tenkých plátcích toastu. Pasterizované.

Vepřové rilletes z Le Mans

Riletka z francouzských vepřů z vyhlášené oblasti Le Mans. Původ vepřového masa Francie.

Tradiční vesnická vepřová terina – 200g sklenice

Kombinace vyhlášených vepřových jater, vepřového masa, sádla a kořeněná pepřem a kerblíkem dle staré venkovské receptury.

Tradiční králičí terina – 200g sklenice

Kombinace králičího, vepřového masa a kuřecích jater, dochucovaná bílým vínem, koňakem,  pepřem, petrželí, cibulí a česnekem.

Kachní foie gras s liškami – 200g sklenice

Kachní játra Foie gras (20 %) se směsí drůbežího a vepřového masa dochucená  liškami (houby) a koňakem

Víte, jak se liší?

Rillettes (čti rijet) – tradiční francouzská pomazánka, obdoba našeho sádla se škvarky. Vyrábí se původně z vepřového masa, vepřového sádla, soli, bílého vína a bylinek. Směs se 6-7 hodin škvaří na velmi mírném ohni a maso se dává do sklenic a přelévá vypečeným sádlem. Lze takto zpracovat králičí maso i zvěřinu. Používá se jako pomazánka.

Terrine – Název pochází z francouzského „terrine“ a znamená jak kovovou nebo kameninovou nádobu s pokličkou, ve které se peče, tak i název hotového výrobku. Je to tradiční francouzská hrubozrnná paštika, jejíž základní ingredience klasické masové varianty jsou vždy maso (často v kombinaci s játry), bílé víno a smetana. Složky se marinují a poté pečou. Použití ve studené kuchyni dle složení – s pečivem, s křenem, hořčicí, kyselou okurkou, zelím, majonézovými dipy, případně se sladkými marmeládami nebo brusinkami.

Když na výrobku najdete tuto značku…

“Viandes de France” (Maso z Francie)  – Značka deklaruje, že výrobek je z masa zvířat narozených, chovaných, poražených a zpracovaných ve Francii. Existuje 7 variant dle původu masa – jehněčí, hovězí, koňské, králičí, vepřové, telecí a drůbeží.