Loste Tradi-France je rodinná firma s více než stopadesátiletou historií a 11 pobočkami zaměřenými na výrobu tradičních francouzských regionálních specialit. Ve Francii patří mezi přední dodavatele masných výrobků pro specializované Deli obchody a řeznictví a v jejím portfoliu se nachází více než 1.200 kvalitních produktů.
V naší nabídce od nich nově najdete:
Sušené klobásky Picaloste
Sušené vepřové cca 40g klobásky dodávané v lýkovém koši. Výtečné k sklence dobrého vína a posezení s přáteli. Prodej u pultu.
Dušená francouzská vepřová šunka Excellence
Dušená šunka s kůží z francouzských vepřů té nejvyšší kvality marinovaná ve vývaru mrkve, mangoldu a aceroly, solená solí z Camargue a jemně zauzená na dřevě. Neobsahuje lepek, dusičnany, fosfátové směsi, želírovací látky, zvýrazňovače chuti a AZO barviva. Výrobní postup, francouzský původ a kvalitu surovin garantuje certifikát společnosti “Savoir-Faire Charcutier Français®”, která dohlíží nad výrobou tradičních francouzských delikates.
Kachní pěna s koňakem
Jemná, lahodně ochucená pěna z kachního tuku a kachních a drůbežích jater s koňakem. Pasterizovaná.
Husí rilletes
Z husího a vepřového masa a husího tuku (husa 83 %). Jsou chutné na tenkých plátcích toastu. Pasterizované.
Vepřové rilletes z Le Mans
Riletka z francouzských vepřů z vyhlášené oblasti Le Mans. Původ vepřového masa Francie.
Tradiční vesnická vepřová terina – 200g sklenice
Kombinace vyhlášených vepřových jater, vepřového masa, sádla a kořeněná pepřem a kerblíkem dle staré venkovské receptury.
Tradiční králičí terina – 200g sklenice
Kombinace králičího, vepřového masa a kuřecích jater, dochucovaná bílým vínem, koňakem, pepřem, petrželí, cibulí a česnekem.
Kachní foie gras s liškami – 200g sklenice
Kachní játra Foie gras (20 %) se směsí drůbežího a vepřového masa dochucená liškami (houby) a koňakem
Víte, jak se liší?
Rillettes (čti rijet) – tradiční francouzská pomazánka, obdoba našeho sádla se škvarky. Vyrábí se původně z vepřového masa, vepřového sádla, soli, bílého vína a bylinek. Směs se 6-7 hodin škvaří na velmi mírném ohni a maso se dává do sklenic a přelévá vypečeným sádlem. Lze takto zpracovat králičí maso i zvěřinu. Používá se jako pomazánka.
Terrine – Název pochází z francouzského „terrine“ a znamená jak kovovou nebo kameninovou nádobu s pokličkou, ve které se peče, tak i název hotového výrobku. Je to tradiční francouzská hrubozrnná paštika, jejíž základní ingredience klasické masové varianty jsou vždy maso (často v kombinaci s játry), bílé víno a smetana. Složky se marinují a poté pečou. Použití ve studené kuchyni dle složení – s pečivem, s křenem, hořčicí, kyselou okurkou, zelím, majonézovými dipy, případně se sladkými marmeládami nebo brusinkami.
Když na výrobku najdete tuto značku…
“Viandes de France” (Maso z Francie) – Značka deklaruje, že výrobek je z masa zvířat narozených, chovaných, poražených a zpracovaných ve Francii. Existuje 7 variant dle původu masa – jehněčí, hovězí, koňské, králičí, vepřové, telecí a drůbeží.