Rozšířili jsme nabídku šampaňského o kvalitní značky. Vyzkoušejte k novoročnímu přípitku Drappier. 

Historie míst, ve kterých se dnes nachází vinařský dům Drappier, sahá až do 12. století, ze kterého pochází dodnes používané klenuté křídové sklepy vinařství. Od 19. století zde hospodaří zhruba na 40 ha vinic v pořadí již osmá generace rodiny Drappier a v jejich sklepech vzniká šampaňské vysoké kvality. S roční produkcí cca 200 tisíc lahví se soustředí mnohem více na kvalitu výroby, než je tomu u komerčních velkoobjemových značek typu Moët.  Charakteristické je pro ně používání moštu pouze z prvního lisování, spontánní fermentace, gravitační stáčení, minimální síření a lahvování bez filtrace.

Champagne Carte d´Or Brut

Neročníkové champagne
75% Pinot Noir, 15% Chardonnay, 10% Pinot Meunier
Typický představitel stylu Drappier. Šampaňské s jemnou aromatickou bohatostí, s vůní peckovitého ovoce. V chuti silné a komplexní s tóny koření a charakteristické tóny kdoulového želé. Ideální jako aperitiv. K bílým masům, rybímu filé, sýru Chaource.

Champagne_Drappier_Carte_dOr_700x700_stin

Champagne Brut Rosé

Neročníkové champagne
100% Pinot Noir
Velmi dobře strukturované, s příkladnou čistotou červeného ovoce. Teplé a hedvábné, kořeněné s vyváženými tóny peckovitého ovoce a krásné svěžesti v dochuti. Ideální jako aperitiv. Perfektní s předkrmy, lososem v papilotě, grilovanému jehněčímu, jahodovému salátu.

Champagne_Drappier_Rose_700x700_stin

Champagne Carte d´Or Demi Sec

Neročníkové champagne
90% Pinot Noir, 7% Chardonnay a 3% Pinot Meunier
Hluboká zlatavá barva s měděnými odlesky. Sladší jemné a delikátní aroma červeného ovoce, broskví a kdoulí. Chuť sušeného vyzrálého ovoce s pikantním závěrem. Výtečné k foie gras.

Champagne_Drappier_Demi_Sec_700x700_stin

Nejvhodnější teplota pro servírování champagne je 6 – 9 °C.

Už jste vyzkoušeli Bollinger, šampaňské Jamese Bonda?