Krétské krekry z rodinné pekárny To Manna

V malé vesnici Platanos nedaleko města Chania na západě Kréty se pečou skvělé ječné “paximádí” značky To Manna. Ochutnejte úspěšný příběh pekařské rodiny Tsatarokanis, která už přes sedmdesát let zásobuje řecký a dnes už i světový trh tradičními...

Jahodománie v Kredenci

Jahodová crostata, jahodový koláč, jahodový cheesecake, košíček s jahodami, panna cotta s jahodami, jahodová Kredenc… Třikrát týdně si dovážíme čerstvé jahody z jahodárny Vraňany u Mělníka… a dokud bude co vozit, nepřestaneme....

Výtečné řecké olivy z Velouitinos

Společnost Velouitinos se zabývá pěstováním a zpracováváním oliv z řeckého ostrova Thassos. O olivové háje místní odrůdy Thassos Throuba se již od roku 2001 starají striktně ekologicky, bez používání minerálních hnojiv a syntetických postřiků....

Rosé k jarním večerům

Májový výběr z našich růžovek. Dogajolo Rosato IGT Carpineto, Itálie Toskánsko suché, svěží, komplexní – 13 % alkoholu Rosé z odrůdy Sangiovese ze sklepů toskánského vinařství Carpineto. Světlá růžová v tónech květů fuchsie, voní...

Otevírací hodiny o Velikonocích

Přejeme Vám všem krásné velikonoční svátky. Kdybyste chtěli na ranní kávu, schovat se před koledníky, odpočinout si po pomlázce nebo jen tak jarně v klidu spočinout, máme otevřeno.

Rajčatové omáčky z Kampánie

Prémiové rajčatové výrobky od italského výrobce konzervované zeleniny La Fiammante z Kampánie, oblasti proslulé pěstováním rajčat prvotřídní kvality. V nabídce máme pomodori pelati (loupaná rajčata – vhodná pro přípravu tradičních rajčatových omáček),...

Velikonoce po italsku

Tak jako my máme velikonoční mazanec, mají Italové svou velikonoční facacci. Do výšky kynutá buchta z nadýchaného sladkého těsta v typickém papírovém límci je již několik desítek let společně s moučníkem Colomba pasquale nejoblíbenějším italským...

King Soba – Jak vydržet bez masa do Velikonoc

Přežít od Masopustu do Velikonoc bez masa je výzva. Zvládnout se to dá ale klidně i s fast foodem. Pohankové nudle a miso polévky od King Soba mají tolik proteinů, minerálů a vitamínů, že s nimi hravě vydržíte až do dubna.  Hlavní jídlo...

Ochutnávky italských sýrů

V pátek 18. ledna a v sobotu 19. ledna si nenechte ujít ochutnávku italských sýrů v naší prodejně na Bělohorské a na Floře.  Testují se Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola dolce i piccante. Ochutnávky budou v pátek od...

Marcona – takhle chutná mandle

Naše adventní překvapení. Španělské mandle odrůdy Marcona. Jsou “syrové”, na rozdíl od California mandlí nepasterizované, navíc se pěstují tzv. na sucho, bez zavlažování. O co déle pak rostou, o to lépe chutnají. Jedna odrůda, tři příchutě...