Vinařství Tudanca se nachází ve španělském regionu Kastilie a León, přímo v srdci vyhlášené vinařské oblasti Ribera del Duero. Kontinentální klima s velkými rozdíly teplot mezi dnem a nocí, spíše nízkými srážkami a vysokým podílem slunečných dní zde dávají vzniknout vynikajícím červeným vínům, které se těší stále větší oblibě.

Rodina Vicenty dea las Heras zde hospodaří na 36 hektarech vinic v nadmořských výškách, které sahají od 750 až do 825 m nad mořem. Hrozny, které díky specifickým klimatickým podmínkám dosahují vyvážené zralosti, se sklízí zásadně ručně, celé hospodaření včetně výroby vína má certifikaci ekologické produkce.

Vinařská oblast Ribera del Duero
Španělská vinařská oblast Ribera del Duero D.O. leží na náhorních planinách v provinciích Burgos, Valladolid, Segovia a Soria v srdci regionu Kastilie a León. Kulturním centrem oblasti je historické Burgos.
Vinařskou oblast tvoří 20 905 ha vinohradů ve zhruba 100 km dlouhé a 35 km široký pás po obou stranách řeky Duero. Vinohrady se nachází v nadmořské výšce 500 až 800 metrů s podložím složeným z jemných usazenin jílového nebo hlinitého písku, občas narušovaným křídovými a vápencovými vrstvami. Poměrně drsné kontinentální podnebí s lehkým vlivem Atlantiku nabízí chladné zimy, velmi horká a suchá léta a výrazné teplotní rozdíly mezi dnem a nocí. Vína zde vyrábí zhruba 250 vinařů.
Hlavní odrůdou pro výrobu zdejších velkých červených vín je Tempranillo, lokálně zde označované jako Tinta del País nebo Tinto Fino, které musí ve vínech Ribera del Duero tvořit alespoň 75 %. Vína se vyznačují temnou barvou, vynikající ovocitou chutí, bohatou substancí a výbornými potenciálem pro archivaci.
Oblast Ribera del Duero je dnes jedním z nejdynamičtěji se rozvíjejících vinařských regionů Španělska. Přesto, že nedosahuje světového věhlasu jako vína z oblasti La Rioja, znalci ví, že kvalita místních vín je zde obecně podstatně vyšší a stabilnější. Potvrzuje to i fakt, že z této oblasti pocházejí i dvě nejslavnější a nejdražší vína Španělska – Vega Sicilia a Pingus. Očekává se, že v nejbližší době bude Ribera del Duero přiděleno coby třetí španělské vinařské oblasti po La Rioja a Prioratu nejvyšší uznání jakosti D.O.Ca.

Ribera del Duero Joven D.O.
Odrůda: 100% Tempranillo
Oblast: Ribera del Duero, Španělsko
Barva: jasná intenzivní purpurová barva se živými modravými tóny
Vůně: ovocitá s tóny především do malin a ostružin
Chuť: plné, elegantní víno, dobře vyvážené, osvěžující s dobrou kyselinkou
Obsah alkoholu: 13,5 %

Podávat při teplotě: 12 – 14°C
Gastronomie: saláty, předkrmy, iberská šunka a tapas

Ribera del Duero Roble D.O.
červené víno, suché
Odrůda: 100% Tempranillo
Oblast: Ribera del Duero, Španělsko
Barva: intenzivní červená barva
s granátovými odstíny
Vůně: kořenité tóny se zralým černým ovocem – švestky a ostružiny, maliny a černý rybíz
Chuť: hladká, bohatá, ovocná, přesto pevná a plná se sladkým kořením a osvěžující kyselinkou
Zrání: 6 měsíců v amerických dubových sudech
Obsah alkoholu: 13,5 %

Gastronomie: fazole, dušená masa, pečené jehněčí nebo selátko, jehněčí kotlety. Vynikající také s recepty na tresku se středně vyzrálým ovčím sýrem
Podávat při teplotě: 14°C