Tak jako my máme velikonoční mazanec, mají Italové svou velikonoční facacci. Do výšky kynutá buchta z nadýchaného sladkého těsta v typickém papírovém límci je již několik desítek let společně s moučníkem Colomba pasquale nejoblíbenějším italským velikonočním pečivem. V nabídce jsou v mnoha různých příchutích, zdobené nahrubo nasekanými kousky cukrovými krystaly kusy kandovaného ovoce či mandlemi, nejčastěji balené do krásných dárkových krabic.

Velikonoční dezerty už tradičně dovážíme z proslulé benátské cukrárny Loison, která se výrobou svátečního pečiva zabývá už od roku 1938. Letos od Loisonu můžete v Kredenci vyzkoušet Venezianu, focacciu typickou svou jemně kořeněnou příchutí. Dostala své jméno po Benátkách, místě svého původu, a je vyrobena z prémiových surovin – třeba z madagaskarské vanilky Mananara, se solí ze salin z Cervie, z pistácií Bronte či výběrového italského ovoce.

Veneziana s mandarinkami z Ciaculli
550 g

Veneziana Klasika
550g