Do sortimentu italských šunek a salámů jsme nově zařadili značku Terre Ducali z regionu Emilia Romagna. Prestižní výrobna už padesát let  dodává na místní trhy výborně prosciutta a místní masné speciality. Jejich výtečnou parmskou šunku si pro své kurzy a lekce vaření po celém světě  vybrala ALMA, jedna z nejprestižnějších škol italské gastronomie. V našich prodejnách můžete teď ochutnat dušené i sušené šunky, včetně 20 měsíců vyzrálého Prosciutto di Parma, a různé druhy salámů, vyráběných z culatella.

Prosciutto di Parma DOP Riserva

20 měsíců vyzrálé

Nejznámější italská sušená šunka “Prosciutto di Parma” se vyrábí pouze z masa speciálně chovaných italských prasat a konzervuje se jen mořskou solí. Má jemnou nasládlou chuť, která s dobou zrání ještě víc sládne. Smí se vyrábět pouze v okolí města Parma v regionu Emilia Romagna. Kýtu poznáte podle specifického cejchu v podobě královské korunky.

Prosciutto Crudo nazionale

12 měsíců vyzrálé

Sušená šunka z výběrových kýt prasat z italských chovů. Obsahuje pouze vepřové maso a mořskou sůl. Zraje 12 měsíců. Tradiční prosciutto crudo vysoké kvality.

Prosciutto Cotto Castello

Kvalitní dušená šunka, která si díky šetrnému zpracování zachovává jemnou vůni a delikátní chuť.
Vyrábí se z vepřových kýt, bez používání polyfosfátů, lepku a kyseliny mléčné.

Prosciutto Arrosto s bylinkami

Pomalu zapékaná dušená šunka z výběrových vepřových kýt ochucená směsí bylin. Má výraznou růžovou barvu a jemnou aromatickou vůni a chuť.

Salámky Salamillos

Různé druhy malých tradičních salámků vyrobených z jemně mletého culatella, nejkvalitnější části vepřové kýty, které se také říká “srdce parmské šunky”. V kombinaci s ciabattou či domácím chlebem ideální jako předkrm nebo malé rychlé občerstvení. Maso, ze kterého se salámky vyrábí, pochází výhradně z prasat z italských chovů, výrobek neobsahuje lepek ani kyselinu mléčnou.

Classic – tradiční receptura se sladkou a jemnou chutí

S olivami – nevšední, svěží, zajímavé aroma

S chilli papričkami – pikantní nádech

S Parmigiano Reggiano DOP – vyzrálý parmazán dodává výraznou a bohatou chuť

Salámek Culatello Strolghino – nářez

Tradiční salami z culatella, původem z regionu Emilia-Romagna. Stejně jako samotné culatello má velmi delikátní nasládlou chuť, jemnou strukturu a nízký podíl tuku. V kombinaci s pečivem výborný předkrm nebo rychlé občerstvení. Vhodné např. k vínu Malvasia. Výrobek neobsahuje lepek ani kyselinu mléčnou.