V obou našich prodejnách nově nabízíme maso přeštických prasat z ekofarmy Sasov. 

Víte, že tohle jediné strakaté české plemeno chované hojně v západních Čechách v minulém století málem vymizelo? Přeštický pašík nedokáže totiž v intenzivních chovech přirůstat na váze tak rychle jako velká masná plemena a chovatelé o něj přestali mít zájem. Zachránila ho hrstka nadšenců a jeho výtečné maso. Na biofarmě Sasově, odkud odebíráme, přeštíka nechávají pást na loukách a žít v přirozených rodinách, což mu prospívá nejen na na dobré  náladě, ale i na přírustcích. Díky pohybu, přirozené stravě bez extrahovaného sojového šrotu i delšímu životu mají přeštíci maso méně zmasilé a více protučnělé. Na jeho kvalitu nedá dopustit známý šéfkuchař Paul Day z pražské restaurace Sansho ani vědci z Výzkumného ústavu živočišné výroby.

V nabídce průběžně máme:

vepřová kýta
vepřová pečeně
vepřová krkovice
škvařené sádlo
paštika trhaná z přeštíka
játrová paštika

Z Biofarmy Sasov můžete vyzkouše také:

hovězí maso na guláš
hovězí falešná svíčková
hovězí rumpsteak

kostní vývar
vajíčka