Extra panenské olivové oleje, to je láska na celý život. S širokou škálou vůní a chutí prožijete sommeliérské zážitky skoro jako při ochutnávání vín. Kdo se jimi jednou prochutná, vytvoří si závislost, které se už jen těžko zbavuje.  

Máme pro vás v Kredenci pár nových tipů:

Extra panenský olivový olej L’ITALIANO – Rustica

Nefiltrovaný extra panenský olivový olej z ručně sbíraných italských oliv z odrůd Paranzana, Leccino, Frantoio. Jemná chuť s nádechem hořkosti. Ideální k dochucení do salátů, k zelenině, těstovinám či bílému masu. Používejte jej za studena, při tepelném zpracování ztrácí část svých výjimečných chuťových vlastností.

Extra panenský olivový olej L’ITALIANO

Tento olej se liší od předchozího tím, že je filtrovaný, což mu trošinku ubírá na intenzivnosti, zato vám v kuchyni otevřený déle vydrží. Je z ručně sbíraných italských oliv z odrůd Paranzana, Leccino, Frantoio. Ideální k dochucení do salátů, k zelenině, těstovinám či bílému masu. Nejlépe se hodí do studené kuchyně či k dochucování již hotových jídel.

Extra panenský olivový olej NOBILIS

Filtrovaný extra panenský olivový olej z ručně sbíraných italských oliv odrůd Caboncella, Leccino, Frantoio. Jemná chuť s podtóny zralého ovoce. Vhodný pro dochucení zeleniny či červeného masa. Nejlépe se hodí do studené kuchyně či k dochucování již hotových jídel.

Extra panenský olivový olej PRIMI FRUTTI

Filtrovaný extra panenský olivový olej z ručně sbíraných oliv. Jemná chuť zralých oliv. Vhodný pro vaření a marinování ryb a zeleniny.

Všechny olivové oleje vyrábí společnost Cufrol, kterou si založilo několik milovníků a výrobců olivového oleje z Umbrie, italského regionu vyhlášeného olivovými háji exkluzivní kvality. Výroba extra panenských olivových olejů zde probíhá dle tradičních postupů, olivy jsou sbírány ručně a lisovány za studena v co nejkratší době po utržení. Pravidelně získávají nejvyšší ocenění na italském i mezinárodním trhu a mezi klienty společnosti najdete michelinské šéfkuchaře i proslulé restaurace.