Region Katalánsko, oblast Priorat

Červená vína z Prioratu, druhé nejmenší vinařské oblasti v Katalánsku, patří dnes mezi nejvyhledávanější a nejdražší ve Španělsku. Mošty pocházející převážně ze starých, robusních keřů odrůdy Garnacha zde dávají vína nesmírné hloubky a hutnosti, jež za svou koncentrovanost a charakteristickou mineralitu vděčí mimořádným vlastnostem terroiru – specifickému klimatu oblasti uzavřené mezi věncem hor pohoří Serra de Montsant, břidlicovité půdě zvané “licorella” či tradičně nízkým výnosům, způsobeným nedostatkem vláhy.  Společně s vinařskou oblastí Rioja vlastní oblast Priorat nejvyšší stupeň certifikace původu “DOCa”.

Vinařství De Muller

Vinařský dům založené v roce 1851, dnes se sídlem v Tarragoně, se původně proslavilo coby dodavatel tradičního mešního vína, které dodávali do Vatikánu od doby papeže Pia X. až po papeže Jana XXIII. (70. léta 20. stol.). V současné vyrábí kvalitní vína ze tří apelačních oblastí – Tarragona, Priorat a Terra Alta.
Vinařství, z něhož pochází víno, které nabízíme, se nachází na jihozápadě regionu Priorat v obci El Molar na panství Mas de les Pusses. Má 35 ha vinic osázených odrůdami Garnacha, Syrah, Merlot a Cariñena.

Priorat Crianza Legítim D.O.Ca.

Červené víno, suché
Odrůda: 60 % Garnacha, 32 % Syrah, 8 % Carignan
Obsah alkoholu: 15 %
Barva: intenzivní rubínově červená barva s odlesky do granátového odstínu
Vůně: červené plody, jako jsou maliny, brusinky, třešně a lékořice. Přechází do tónů jako je kokos, vanilka a makadamové ořechy.
Chuť: strukturovaná, elegantní, vyvážená, jemná, harmonická, s tělem, tříslovinami, dobrou kyselinkou a osvěžující chutí
Zrání: 12 měsíců v amerických a francouzských dubových sudech a 6 měsíců v lahvi
Gastronomie: červené maso, zauzené maso, dezerty s jahodovým základem a hořká čokoláda
Podávat při teplotě: 14 – 16°C. Doporučená dekantace.