Když si lidé plní své sny, je to znát. Malá česká společnost George’s Taste dělá to, co ji baví: Sází na nejkvalitnější produkty, pečlivě je vybírá a dováží je k nám.
Rozšířili jsme v Mojí Kredenci sortiment našich oříšků o prémiovou kvalitu a těšíme se, že vás potěší.
Lískové oříšky Nocciole Piemonte I.G.P.
Souměrný tvar, křupavá dužnina a velmi jemná, harmonická chuť připomínající kakao. To jsou vlastnosti, které dělají z “Nocciole del Piemonte” nejvyhledávanější lískové oříšky na světě.
Proslulé lískáče se sklízí pouze z keřů odrůdy Tonda Gentile Trilobata jen v několika vybraných provinciích piemontského regionu. Jejich pěstování i zpracování probíhá za přísně sledovaných podmínek. Certifikát chráněného zeměpisného označení zaručuje kvalitu a pravost tohoto produktu.
Mandle z Avoly – Mandorle Originale di Avola
Ačkoli mandle pocházejí původem z Asie, za jedny z nejlepších jsou považované ty z okolí města Avola ve slunné sicilské provincii Syrakusy.
Jsou sklízeny a zpracovány přímo v místě tak, aby uspokojily i ty nejnáročnější chuťové buňky.
Pistácie Verde di Bronte D.O.P.
Pistacie „Verde di Bronte“ patří mezi nejlepší na světě. Mají sytě zelenou barvu, nezaměnitelnou chuť a díky prostředí, kde rostou, výtečné složení živin. Pěstují se pouze na jednom místě, a to v sicilské provincii Catania, v okolí městečka Bronte v úpatí Etny. Na ploše přibližně 3 000 hektarů tu jednou za dva roky sklízí z pistáciových hájů 230 pěstitelů „zelené zlato Sicílie“ (zelené pro svou barvu, zlaté pro svou hodnotu), jenž své unikátní vlastnosti získává v nezaměnitelných podmínkám vulkanické půdy a specifickému mikroklimatu.
Přírodní královské kešu W180
Existuje 33 kategorií pro posouzení kvality kešu. Nejcennější jsou královské s označením W180. Tyto velké a vzácné kešu představují méně než 1% z celkové úrody a jejich zpracování je pro jejich velikost a křehkost velmi náročné. Čím větší ořech je, tím více vitamínů, živin a výraznější chuti má.Naše kešu W180 pocházejí z Indie, z menších rodinných farem v oblasti Kerala a Tamil Nadu.
Pražené kešu ve vlastní slupce
Autentická indická receptura, podle které se kešu připravují, vyžaduje přesnost, zručnost a zkušenost. Stačí jen pár vteřin navíc a ořechy jsou připálené, nahořklé a slupka okamžitě odpadne. Na konci pražení se kešu lehce popráší mořskou solí, aby ji slupka absorbovala a oříšek si zachoval svou přírodní chuť. Takto upravené kešu má vysokou hodnotu živin, nádherný vzhled a hlavně nezapomenutelnou chuť.