V úterý 20.9. bude v Kredenci na Bělohorské a ve středu 21. 9. na Floře představovat svá výborná vína osobně vinařka Marty Milà z vinařství MAS COMTAL. Nenechte si ujít volnou degustaci s výkladem.
Bělohorská 20.9. 16:00 – 18:30
Flora 21.9. 14:00 – 18:00
Vinařství Mas Comtal se nachází v katalánské vinařské oblasti Penedès, známé nejen svým úspěšným šumivým vínem cava, ale i prvotřídními suchými víny. Vinařství tvoří přibližně 40 hektarů vinic, které leží v nadmořské výšce 350 m v úpatí pohoří Garraf a jsou obhospodařovány bez syntetických postřiků a hnojiv. Rodina Milà vlastní pozemky už od 15. století.
V naší nabídce můžete ochutnat výtečné bílé Pomell de Blancs, červená Negre d´Anyada a Antistiana. Z tradičních katálánských šumivek pak Cavu Brut Reserva a limitovanou Cavu Brut Nature Reserva Joan Milà.
Antistiana
Červené víno
Odrůda: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Země původu: Španělsko
Oblast: Katalánsko, Region Penedes
Obsah alkoholu: 13,5%, Kyseliny: 6,2g/l
Zrání: 18 měsíců ve francouzských dubových sudech, následně na lahvi.
Barva: barva zralých třešní
Vůně: kávy, ovocných likérů a destilátů
Chuť: temperamentní víno s plnou chutí a tříslovinou
Gastronomie: dušené, pečené červené maso, zralé a tvrdé sýry
Dekantovat a podávat při teplotě 15-16 °C
Cava Brut premium
Šumivé bílé víno, suché
Odrůda: 70% Xarel lo, 30% Chardonnay
Země původu: Španělsko
Oblast: Penedès
Obsah alkoholu: 12%
Podávat při teplotě: 6 – 8°C
Barva: slámově žlutá se jiskrnými zlatými odlesky
Vůně: po svěžím ovoci, sušených bylinkách
Chuť: svěží,ovocitá s dobrou kyselinkou
Zrání: sekundární kvašení v lahvích po dobu min. 15 měsíců
Gastronomie: ideální s předkrmy, zauzeným masem,
salámy, rybou, měkýši atd. Perfektní především
k pečeni, a nesporně i k salátům.
Cava Brut Nature Reserva Joan Milà
Šumivé bílé víno, suché
Odrůda: 70% Chardonnay, 30% Xarel lo
Země původu: Španělsko
Oblast: Penedès
Obsah alkoholu: 12,5%
Podávat při teplotě: 6 – 8°C
Barva: slámově žlutá se jiskrnými zlatými odlesky
Vůně: po svěžím ovoci, sušených bylinkách
Chuť: svěží,ovocitá s dobrou kyselinkou
Zrání: sekundární kvašení v lahvích po dobu min. 24 měsíců
Gastronomie: ideální jako aperitiv. Perfektní především
Ke všem rybím chodům a výborný s pokrmy z rýže.
Vhodné k šunce, pečeni, sýrům a studeným nářezům.
Negre d’Anyada
Červené víno
Druh:50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
Země původu: Španělsko
Oblast: Katalánsko, Region Penedes
Obsah alkoholu: 13,5%, Kyseliny: 5,0g/l
Dekantovat a podávat při teplotě 15-16 °C
Zrání: 3 měsíce ve francouzských dubových sudech, následně na lahvi. Tím se víno stává zaobleným a vytváří se rovnováha mezi jednotlivými odrůdami
Barva: Tmavě až rubínově červená
Vůně: plného ovoce
Chuť: výrazná ovocná se sametovým závěrem
Gastronomie: losos, rizoto, sýry
Pomell de Blancs
Bílé víno
Vinařství Mas Comtal
Druh: 50% Xarel lo, 50% Chardonnay
Země původu: Španělsko
Oblast: Katalánsko, Region Penedes
Obsah alkoholu: 13,5%, Kyseliny: 6,4g/l
Podávat při teplotě 10-12 °C
Zrání: 6 měsíců v tancích
Barva: jiskrná, svěží žlutá
Vůně: jemná po odrůdách
Chuť: svěží, krémová, připomínající čerstvé pečivo
Gastronomie: aperitiv, ryby, korýši, ústřice, plody moře, čerstvý kozí sýr