Brandade de Morue
Dip z pošírované slané sušené tresky je tradičním pokrmem z jihozápadní Francie. Sušená treska se máčí a potom vaří s olejem a mlékem, podává se za studena na toastu nebo ohřívaná jako hlavní jídlo se smaženými krutony, toasty či zapékaná v troubě s lehce posypanou strouhankou. Jinou variací je lehce ji osmažit společeně s kousky bílého chleba, zformovat do kuliček a zabalit do blašírovaných listů mangloldu. Brandade se také často používá jako náplň do vol-au-vents (francouzské lehké, nadýchané, křehké plněné pečivo z listového těsta) nebo může být smíchána s těstem z listového těsta a smažená jako lívanec.

Párování s vínem:
bílé Bordeaux nebo červené Bordeaux Saint Emilion, Sauvignon Tourainne, červené Givry, rosé Cotes de Provence, rosé Languedoc, Merlot Languedoc, alsaský Riesling, španělský Rias Baixas, Vinho Verde.

Maison Coudène
Společnost Maison Coudène sídlí v jižní Francii v oblasti Languedoc-Roussillon v departmentu Gard, a už od roku 1936 zde svými výrobky propaguje kulinářskou tradici jižní Francie. Svůj dlouhodobý úspěch spojuje s brandadou, místní specialitou ze sušené tresky, kterou nabízí v mnoha provedeních po celém světě.

Brandade z tresky 90g