Prodloužený víkend 16.–19. října 2025
Podzim je v plném proudu a pro milovníky tohoto ročního období máme opět něco speciálního. Podzim totiž přináší do naší kuchyně a baru svou nezaměnitelnou vůni lesa a teplé barvy zralých dýní. Naše sezónní menu „Houby a dýně“ je oslavou tohoto období. Spojuje zemitou chuť hub, jemnou sladko-kyselou chuť dýní a kouzlo podzimní sklizně. Přijďte ochutnat, jak chutná podzim na talíři, který obsahuje:
Otevřený sandwich s houbami, marinovaná dýně
Lesní houby na křupavém chlebu s jemně nakyslou dýní – harmonie zemitých a sladkokyselých tónů.
Dýňovo–karotkový krém, dýňový olej
Hladký krém z pečené dýně a mrkve, zakončený lehce oříškovým dýňovým olejem.
Kulajda s houbami, vejce 63°
Tradiční kulajda s houbami, doplněná jemným žloutkem.
Zvěřinový tatarák, nakládané houby
Intenzivní chuť divočiny kontrastuje s jemně nakládanými houbami.
Hovězí karabáček, dýňové pyré, tarhoňa, tuřín
Dlouze pečený karabáček, doplněný sladkým dýňovým pyré, jemnou tarhoňou a pikantním tuřínem.
Pasta Fresca Carbozuca Atomica
Čerstvé těstoviny s krémovou omáčkou a podzimní jemnou chutí dýně.
Lisovaný vepřový bok, segedínská omáčka s houbami, kynutý knedlík
Vepřový bok, doplněný smetanovou segedínskou omáčkou s houbami a nadýchaným knedlíkem.
Prsa francouzského kuřete, bramborová kaše, zelenina, bílá houbová omáčka
Šťavnaté kuřecí prso s jemnou kaší, sezónní zeleninou a jemnou houbovou omáčkou.
Dýňové noky, kachní žaludky, houby
Dýňové noky s delikátními kachními žaludky a houbami – odvážná a elegantní kombinace.
Houbový salát s fazolkami, little gem
Čerstvé houby s křupavými fazolkami a jemným listovým salátem – lehké a svěží.
Pečená řepa, marinovaná dýně, oříšky, rukola, kozí pěna
Pečená řepa a marinovaná dýně, doplněné křupavými oříšky, rukolou a krémovou pěnou z kozího sýra.
Z nápojů můžeme nabídnout:
Dýňové latté, Pumpkin Spice Gin (gin, dýňový sirup, limetková šťáva, Bacilli Fizzy gringer), Rooibos kořeněné jablko z čajerooibos, jablečného moštu, citronové šťávy, skořice a zázvoru. Pro ty, kteří se odmítají rozloučit se definitivně s létem, máme Horký Aperol Spritz z Aperolu, prosecca, pomerančového freshe a skořice.







