Další novinka z naší pekárny je kváskový chléb s řepou. Pečeme jej z žitné a pšeničné mouky, zaděláváme vlastním žitným kváskem a do těsta přidáváme čerstvě nastrouhanou červenou řepu.
Řepa dodává chlebu kromě netradiční červené barvy také vlákninu, antioxidanty, vitamíny a minerální látky. Převládající žitná mouka způsobuje nižší nadýchanost střídky a tmavší křupavější kůrku. Žito dává chlebu vyšší vlhkost, více vláčnosti a měkčí střídu. Za výraznější chlebovou chuť a delší trvanlivost vděčí chléb žitnému kvásku. Chleby jsou volně sázené, takže mají tvar tradičního kulatého chleba, dříve v Čechách nejrozšířenějšího.

Všechny naše chleby pečeme z mouk, které neobsahují zlepšovací látky, chleby si tak zachovávají původní přirozenou chuť a vůni a přirozeně odrážejí i sezónní proměnlivou charakteristiku mouky.

Už jste ochutnali i náš žitno – pšeničný kváskový chléb?