Rajčatové omáčky z Kampánie
Prémiové rajčatové výrobky od italského výrobce konzervované zeleniny La Fiammante z Kampánie, oblasti proslulé pěstováním rajčat prvotřídní kvality. V nabídce máme pomodori pelati (loupaná rajčata - vhodná pro přípravu tradičních rajčatových omáček), krájená rajčata...
Velikonoce po italsku
Tak jako my máme velikonoční mazanec, mají Italové svou velikonoční facacci. Do výšky kynutá buchta z nadýchaného sladkého těsta v typickém papírovém límci je již několik desítek let společně s moučníkem Colomba pasquale nejoblíbenějším italským velikonočním pečivem....
King Soba – Jak vydržet bez masa do Velikonoc
Přežít od Masopustu do Velikonoc bez masa je výzva. Zvládnout se to dá ale klidně i s fast foodem. Pohankové nudle a miso polévky od King Soba mají tolik proteinů, minerálů a vitamínů, že s nimi hravě vydržíte až do dubna. Hlavní jídlo z nich navíc připravíte za 15...
Valentýn z Kredence
Valentýnské pralinky + růžové prosecco z Kredence. Tím chybu neuděláte.
Ochutnávky italských sýrů
V pátek 18. ledna a v sobotu 19. ledna si nenechte ujít ochutnávku italských sýrů v naší prodejně na Bělohorské a na Floře. Testují se Parmigiano Reggiano, Asiago a Gorgonzola dolce i piccante. Ochutnávky budou v pátek od 15–19 hod a v sobota od 14–18 hod. Parmigiano...
Marcona – takhle chutná mandle
Naše adventní překvapení. Španělské mandle odrůdy Marcona. Jsou "syrové", na rozdíl od California mandlí nepasterizované, navíc se pěstují tzv. na sucho, bez zavlažování. O co déle pak rostou, o to lépe chutnají. Jedna odrůda, tři příchutě - sůl, pálivá paprika,...
Máslové vánočky z naší pekárny
Až do Vánoc pro vás v Kredenci pečeme do zlatova vypečené máslové vánočky s rozinkami a mandlemi. Ochutnávat, kupovat nebo objednávat si je můžete v obou našich prodejnách.
Farmářské máslo z Krhanic
Farmářské máslo z Krhanic je prostě pecka!...prodáváme na váhu, testujeme s naším žitným chlebem.
Mikuláš na Bělohorské
Ve středu 5.12. od 5 hodin. Rezervace stolu je možná mailem belohorska@mojekredenc.cz.
Dárkové vánoční bedýnky
Tradiční dřevěné dárkové bedýnky Vám na přání rádi připravíme podle Vašich představ v prodejnách na Bělohorské i na Floře. Pomůžeme vybrat, dáme ochutnat, krásně zabalíme. V nabídce máme tři velikosti dřevěných bedýnek. ...
Bretaňské cidery z Coteaux Nantais
Téměř půl století farma Coteaux Nantais z francouzského regionu Pays de la Loire sklízí ovoce ze svých ekologických sadů a zpracovává je do výborných ovocných nápojů, džemů, marmelád a ovocných nápojů. Všechny jejich výrobky jsou připravovány bez doslazování, aditiv...
Geniální brambůrky z Cornwallu
Ručně vyráběné bramborové lupínky od výrobce Great British Crisp Company z Cornwallu. Chipsy z výběrových odrůd brambor se smaží na slunečnicovém oleji a solí vyhlášenou mořskou solí z Cornishe. Připravují se v malých várkách, neobsahují glutaman, umělá barviva ani...
Beaujolais Nouveau je tu!
Letošní Beaujolais Nouveau jsme pro vás připravili z vinařství Domaine des Terres Dorées z jižního Beaujolais. V prodeji jsou od 15. listopadu do vyprodání zásob. Rodinné vinařství, jehož jméno v překladu znamená Zlaté kameny, stejně jako oblast, kde se nachází, je...
Ochutnávka s vinařem: Rodinné vinařství Sedlák
Ve čtvrtek 19. 4. 2018 v 19:30 hod v Mojí Kredenci na Bělohorské pořádáme ochutnávku vín z rodinného vinařství Sedlák z Velkých Bílovic. Degustací bude provázet osobně majitel Milan Sedlák. Těšit se můžete na výborná a originální vína z ručně sklízených vyhlášených...
Ochutnávka olejů makových, vlašských, dýňových…
Čas čerstvých salátů a pest za dveřmi. Víte, čím je ochutíte? V pátek 6. dubna od 16 hodin můžete v Mojí Kredenci na Floře vyzkoušet výtečné za studena lisované oleje české značky Bohemia olej. Jak se a proč hroznové, makové, lískové či dýňové oleje používat, vám...
Velikonoční holubice a další italské velikonoční dobroty
Ochutnejte italské velikonoční colomby, focacce a panettoncina. Tradičním kynutým velikonočním moučníkům ve tvaru, který připomíná holubici, se říká Colomba pasquale, pečou a prodávají se v papírových formách a nejčastěji je dostanete s obrovskou mašlí. Do výšky...
Ochutnejte maso z přeštíka
V obou našich prodejnách nově nabízíme maso přeštických prasat z ekofarmy Sasov. Víte, že tohle jediné strakaté české plemeno chované hojně v západních Čechách v minulém století málem vymizelo? Přeštický pašík nedokáže totiž v intenzivních chovech přirůstat na váze...
Víno Jan Stávek – Nejlepší vinařství roku 2017
Nejlepším vinařstvím roku 2017 bylo vyhlášeno Víno Jan Stávek. Do Němčiček u Břeclavi putovala hned tři ocenění - titul za celkové vítězství v soutěži, ocenění nejlepšího v kategorii malá vinařství (s produkcí do 50 tis. litrů za rok) i cena Enolog roku pro Petra...