Francouzský venkovský s bílým kváskem

Francouzský venkovský s bílým kváskem

Novinka z naší pekárny: Pšenično-žitný chléb pečený podle tradiční francouzské receptury.  Chléb obsahuje 70 % pšeničné a 30 % žitné mouky a je zadělávaný pšeničným kvasem.. Má díky kvásku chlebově aromatickou chuť a příjemně nakyslou chuť. Podávejte se sklenkou...

číst více
Italský vesnický chléb

Italský vesnický chléb

Italský chléb má stovky podob. U nás jej pečeme podle receptury se semolinovou moukou. Bochník má tvrdou křupavou kůrku s uvnitř nadýchanou vláčnou střídou plnou nepravidelných velkých bublin. Semolinová mouka je mletá z tvrdozrnné pšenice (Triticum durum), jejíž...

číst více
Ořechový chléb

Ořechový chléb

Novinka v našem chlebovém sortimentu! Pšenično - žitný chléb s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy. Chléb obsahuje 70 % pšeničné mouky, žitnou mouku, ječný slad a nasekané vlašské ořechy. Je zadělávaný droždím. Bochník má charakteristický otvor uprostřed a váží 1 kg....

číst více
Chlebový víkend v Kredenci – kvásek jako dárek

Chlebový víkend v Kredenci – kvásek jako dárek

Upéct bochník dobrého chleba je kumšt, který stojí za oslavu. Moc svátků v Kredenci neoslavujeme, ale z tohoto dne bychom u nás chtěli udělat tradici.  Od pátku 16. do neděle 18. října proto v Kredenci na Bělohorské můžete ochutnat to nejlepší z naší pekárny....

číst více
Co všechno umí kvásek

Co všechno umí kvásek

Pro správné nakynutí těsta je třeba, aby v těstu řádně proběhl proces fermentace. Dnes jsou pro kypření nejčastěji využívány kvasinky  v droždí nebo v kvásku. U nás  pracujeme s oběma způsoby. Každý má něco do sebe.  Jak kvásek v těstě působí Při použití kvásku pro...

číst více
Míchaná vajíčka se sýrem

Míchaná vajíčka se sýrem

Pokud jsou míchaná vajíčka vaší oblíbenou snídaní, můžete je na Bělohorské i na Pankráckém Rynku vyzkoušet nově i se smetanovým sýrem. Více o naší snídaňové nabídce najdete zde.

číst více
Otevírací hodiny v Den české státnosti 28.9.

Otevírací hodiny v Den české státnosti 28.9.

Ve státní svátek v pondělí 28.9. máme ve všech našich provozovnách otevřeno. Přejeme všem krásné užívání babího léta. Bělohorská bistro - bar - pekárna: 8:00 - 20:00 prodejna: 10:00 - 20:00 Flora prodejna: 9:00 - 21:00 Dlouhá pekárna - bar: 9:00 - 21:00 (omlouváme se,...

číst více
Kávové kapsle Pellini

Kávové kapsle Pellini

Káva z Nespresso kapslí Pellini, které nově nabízíme,  udělá radost všem příznivcům apeninského poloostrova. Má totiž výrazně italský charakter. Pražírna Pellini je na trhu od roku 1922, patří mezi pět nejvýznamnějších italských výroben kávy a od počátku svého vzniku...

číst více
Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Když se řekne štrůdl, taky si vybavíte rodinný recept po babičce, nedělní snídani do postele nebo vůni skořice a jablek z trouby? Štrůdl je prostě taková intimní rodinná záležitost. Už jste dlouho neviděli babičku? Vezměte ji k nám na kafíčko... Babičce vegetariánce...

číst více
Tmavý žitný chléb 100%

Tmavý žitný chléb 100%

Stoprocentní žitný chléb zadělávaný žitným kváskem. Žitné těsto v sobě váže hodně vody, takže je víc tekuté a nedrží tolik tvar. Také nedokáže vytvářet tak nadýchanou strukturu, jako to umí lepkotvorné bílkoviny v pšeničném bochníku. S kváskem si zase při pečení...

číst více
Matcha cheesecake  bez lepku a pečení

Matcha cheesecake bez lepku a pečení

RAW dezert Matcha - jemná chuť kešu oříšků, datlí a kokosového másla zvýrazněná drcenými kakaovými boby a lístky čaje Matcha. Připraveno dle vlastní receptury v naší cukrárně. Bez pečení a bez lepku. Na cheesecaky jsme odborníci - vyzkoušejte si u nás třeba limetkový...

číst více
Domácí limonády z Kredence

Domácí limonády z Kredence

Ochutnejte naše domácí limonády. V nabídce máme malinovku, okurkovou, citronádu a pořádně vychlazený ledový čaj s limetkou. Vyrábíme si je sami z čerstvých plodů. Dát si je můžete v Dlouhé (omlouváme se, tato pobočka již neexistuje) i na...

číst více
Nové olivové oleje od Cufrolu

Nové olivové oleje od Cufrolu

Extra panenské olivové oleje, to je láska na celý život. S širokou škálou vůní a chutí prožijete sommeliérské zážitky skoro jako při ochutnávání vín. Kdo se jimi jednou prochutná, vytvoří si závislost, které se už jen těžko zbavuje.   Máme pro vás v Kredenci pár...

číst více
Dort Kredenc s čerstvými jahodami

Dort Kredenc s čerstvými jahodami

Jahodová sezóna vrcholí, takže už  za sebou nejspíš máte jahodové knedlíky (tvarohové i kynuté), jahodovou bublaninu i jahody se šlehačkou. Zbývá ochutnat jahodový dort!  Nejlepší je v kombinaci s dobře vychlazeným proseccem.

číst více