Menu

Pekárna

O naší pekárně
Jsme malá pekárna v centru Prahy. Nabízíme běžné, jemné a trvanlivé sladké i slané pečivo. Naší specialitou jsou chleby zadělávané kvasem a čerstvým droždím.

Pečeme s fortelem
Aby chleba pořádně chutnal, potřebujete kvalitní mouku, sůl, vodu a velké srdce. Většinu práce při pečení u nás nedělají stroje, ale lidé.

Naše postupy
Pro každou z receptur používáme místní mouky i tradiční postupy. Základem našich kvasových chlebů je kvalitní kvas. Připravujeme si ho sami z žitné mouky a vody. Při pečení nepřidáváme žádnou „zlepšovací“ chemii, běžnou v průmyslových pekárnách.

Pečivo ze všech koutů Evropy
Co země, to jiná pekařina. Máme rádi francouzské bagety, italské ciabatty i německý žitný chléb. Na pořádný český bochník ale nedáme dopustit.

Břevnovský chléb

WebŽitná mouka 70 %, pšeničná mouka 30 %
Zadělávaný droždím

Droždím zadělávaný kulatý bochník z žitné a pšeničné mouky patří mezi naše nejoblíbenější chleby. Díky většímu dílu žita je střídka hutnější, vlhčí a má více vlákniny.

Volně sázený
Prodej na kusy — 2 kg, 1 kg, 0,5 kg

Německý kváskový chléb

Žitná mouka 70 %, pšeničná mouka 30 %
Zadělávaný žitným kváskem

Když dáte kváskovému těstu dostatek času, vytvoří vám nadýchané bochníky s nádherně popraskanou kůrkou. Dobře upečený kváskový chléb krásně voní a vydrží déle čerstvý.

Volně sázený
Prodej na kusy — 900 g

Tmavý žitný chléb

Zitny_chleb_700x700_stinŽitná mouka 100 %
Zadělávaný žitným kváskem

Voňavý a dobře propečený bochník s vlhkou a vláčnou střídou a pevnou kůrkou. Díky kvásku a žitné mouce vydrží měkký déle než týden, díky vyššímu obsahu vlákniny je oblíbenou složkou zdravého stravování.

Pečený ve formě
Prodej na kusy — 600 g

Kváskový chléb s řepou

Pšeničná mouka 100 %, červená řepa
Zadělávaný žitným kváskem

Bochník s nasládlou zemitou chutí a červenavě kropenatou barvou střídy po čerstvě nastrouhané červené řepě. Je plný vitaminů a vlákniny.
Skvělá volba s čerstvým kozím sýrem či s medem.

Volně sázený
Prodej na kusy — 850 g

Francouzský venkovský chléb

Pšeničná mouka 65 %, žitná mouka 10 %, celozrnná žitná 25 %
Zadělávaný žitným kváskem

Krajíc z pořádného voňavého bochníku podávejte se sklenkou červeného vína a francouzskými sýry. Dejte si při tom na čas, stejně jako si dáváme my při jeho pečení.

Volně sázený
Prodej na kusy — 900 g

Italský vesnický chléb

Italská pšeničná mouka semolina 100 %
Zadělávaný droždím

Tradiční italský vesnický chléb ze semoliny (Triticum durum) s tvrdou, křupavou kůrkou a měkkou provzdušněnou střídou.

Volně sázený
Prodej na váhu — cca 250 g, 400 g, 1 kg

Čokoládový chléb

Pšeničná mouka 100 %, čokoláda, hrozinky, kakao
Zadělávaný žitným kváskem

Voňavý chléb s tmavou střídou, kousky belgické čokolády a hrozinkami je prudce návyková záležitost.
Doporučujeme jako dezert s jemně vyšlehanou smetanou a lesním ovocem.

Volně sázený
Prodej na kusy — cca 750 g

Chilli Cheddar chléb

Pšeničná mouka 100 %, chilli, cheddar
Zadělávaný žitným kváskem

Netradiční kořeněný chléb s pikantní intenzivní chutí.
Nejlepší jen tak, namazaný dobrým máslem.

Volně sázený
Prodej na kusy — cca 350 g

Ořechový chléb

Pšeničná mouka 70 %, žitná mouka 20 %, celozrnná směs semínek 10 %, ořechy
Zadělávaný droždím

Chléb s nasekanými vlašskými ořechy vám nikdy neztvrdne.
Sníte ho totiž určitě dřív.
Vhodný ke slavnostním příležitostem..

Volně sázený
Prodej na kusy — 500 g

Toustový chléb

Pšeničná mouka 100 %
Zadělávaný droždím

Tradiční snídaňový chléb k toustování a výrobě čerstvých sendvičů.

Pečený v cihlových formách
Prodej na váhu — cca 1,2 kg

V nabídce našich prodejen máme také chleby a sladké a slané pečivo bez lepku.
Více o bezlepkových produktech na www.josefovapekarna.cz

Moje Kredenc na Facebooku