Menu

Ochutnejte maso z přeštíka

Ochutnejte maso z přeštíka

V obou našich prodejnách nově nabízíme maso přeštických prasat z ekofarmy Sasov. 

Víte, že tohle jediné strakaté české plemeno v minulém století málem vymizelo? Přeštický pašík chovaný dříve hojně v oblasti západních Čech nedokáže totiž v intenzivních chovech přirůstat na váze tak rychle jako velká masná plemena. O to víc se mu ale daří v malých chovech s výběhy. Na ekofarmě v Sasově, odkud maso odebíráme, ho chovají venku a v přirozených rodinách, což mu prospívá nejen na přírustcích, ale i na dobré  náladě. Díky pomalejšímu růstu, většímu pohybu, přirozené stravě bez extrahovaného sojového šrotu i delšímu životu mají přeštíci maso méně zmasilé a více protučnělé.
Na jeho kvalitu například nedá dopustit známý šéfkuchař Paul Day z pražské restaurace Sansho ani vědci z Výzkumného ústavu živočišné výroby.

V nabídce průběžně máme:

vepřová kýta
vepřová pečeně
vepřová krkovice
škvařené sádlo
paštika trhaná z přeštíka
játrová paštika

Z Biofarmy Sasov můžete vyzkouše také:

hovězí maso na guláš
hovězí falešná svíčková
hovězí rumpsteak

kostní vývar
vajíčka

 

 

 

 

 

Moje Kredenc na Facebooku