Menu

Jednodruhové mošty Van Nahmen

Jednodruhové mošty Van Nahmen

S mošty a nektary Van Nahmen můžete vyzkoušet skutečnou novinku. S touto značkou k nám na pult přichází jednoodrůdové mošty. Geniální způsob, jak zjistit, že každá odrůda má svou specifickou chuť, barvu i vůni.

Německá rodinná moštárna Van Nahmen  byla založená v roce 1917 a specializuje se už od svého vzniku na výrobu ovocných nápojů jen z místních, lokálně pěstovaných odrůd. Ovoce vykupují zejména od okolních sadařů a zaměřují se zejména na výrobu moštů a nektarů ze starých a krajových odrůd jablek, švestek, broskví a drobného ovoce. Jsou členy sdružení Slow Food a jejich odběrateli jsou mnohé restaurace oceněné značkou Michelin po celém Německu. Mošty připravované pouze z jedné odrůdy dávají vyniknout její osobité chuti a patří v poslední době mezi vyhledávané delikatesy – pijí a degustují se stejně jako víno.

Jablečný džus Elstar 100%
0,75l

Druhově čistý přímo lisovaný 100 % Bio džus z jablek Elstar, které jsou křížencem odrůd Golden Delicious a Ingrid Marie a vyznačují se sladko kyselou chutí. Je možné jej pít jako čistý nápoj nebo zvýraznit jeho svěžest střikem v poměru 1:1.

elstar_van nahmen

Stromberger švestkový džus 100%
0,75l

100% druhově čistý přímo lisovaný džus ze švestky domácí, která je jednou z nejstarších odrůd švestky, které si cenili a používali k pečení, konzervování a vaření již naše babičky. Na výrobu tohoto džusu se využívá zejména aromatické ovoce z 60 let starých sadů, které slouží zároveň jako přírodní pastviny
v regionu Münster. Výborný v kombinaci s jemně perlivou vodou.

svestky_vananmen

Džus z višní Morellenfeuer 100%
0,75l  

Odrůda višní, která vznikla v Dánsku v polovině 20. století jako kříženec mezi „Ostheimer Weichsel“ a „der Früheste markt“. K výrobě džusu se používají višně ze sadu Danwitz z Monchengladbachu v Dolním Porýní. Delikátní chuť v kombinaci s jemnou kyselinkou. Pijte čistý nebo ředěný perlivou vodou 1:1.

visne_vananhmen

Džus z rajčat Datterino 100%
0,75l

Džus z přirozeně pěstovaných sicilských rajčat vyhlášené odrůdy Datterino   lehce dosolený nejlepší německou mořskou solí z ostrova Sylt.  Geniální k přípravě „ostřejších“ nápojů.

rajcata_van nahmen

Nektary:
Rebarborový nektar 70%
0,75l

Nektar z rebarbory s min. 70% obsahem  lisované šťávy. K výrobě se používá pouze 2 odrůd rebarbory s červeným stonkem – Framboozen a Sutton. Ty propůjčují nektaru jemnou chuť a narůžovělou barvu. Rebarbora je od pěstitele Baumanna z obce Rees z Dolního Porýní a drobných zemědělců z nížin mezi Kolínem a Bonnem. Nektar z rebarbory je možné pít čistý nebo jako střik nebo v kombinaci se šumivým vínem.)

rebarbora_van nahmen

Nektar z černého rybízu 33%
0,75l

Černý rybíz byl vždy ceněn pro svůj vysoký obsah vitamínu C. Již dědeček Wilhelm Van Nahmen z něj dělal nektary nejvyšší kvality a jeho vnoučata  ve výrobě šťávy, která daleko předčí stávající právní normy, poctivě pokračují.  Pijte v kombinaci s perlivou vodou v poměru 1:1, výborný je i jako střik.

rybiz_vannamen

Nektar z bílých broskví 50%
0,75l

Nektar vyráběný pouze z odrůdy bílých broskví pocházejících z rodinných italských farem. Jsou charakteristické obzvláště intenzivní vůní a bohatou plnou chutí.  Nektar je stejně dobrý samotný i jako koktejl – tj. kombinace 1/3 nektaru a 2/3 suchého šumivého vína. V nealkoholická verzi doporučujeme v kombinaci 1:1 s perlivou vodou.

hruska_van nahmen

 

 

Moje Kredenc na Facebooku